Een plek uitkiezen

De plek

Het heeft me in het begin wel wat moeite gekocht om de juiste plek te vinden waar ik graag wilde gaan wonen. In Turkije kun je een overvloed aan huizen en villa´s vinden die te koop staan maar je moet natuurlijk ook bekijken waar je terecht komt. In veel stadjes en dorpen in Turkije hebben ze bijvoorbeeld nog geen internetverbinding wat voor ons misschien heel raar kan klinken maar het is wel zo en zonder internet kun je eigenlijk tegenwoordig maar weinig en is eigenlijk een must voor wanneer je in contact wilt blijven met je familie. Dit was bijvoorbeeld ook het geval toen ik een cadeautje moest sturen voor de verjaardag van de tweelingen van mijn zus. De tweelingen zijn mijn peetkinderen en ben ik dus vrijwel verplicht ze een telefoontje te geven of iets leuks te sturen op hun verjaardag. Zonder internet is dit vanuit Turkije vrijwel onmogelijk, dingen over de post sturen is een gok die je waagt en komen hoogstwaarschijnlijk nooit aan terwijl het nu via het internet heel gemakkelijk kan en je er ook zekerder van kunt zijn dat het cadeautje op tjd bezorgd wordt. Ik koos een paar leuke kinderkleding outfits van Name it en liet deze bij mijn zus bezorgen. Later kreeg ik een paar foto´s en via Skype kon ik de kledingstukken van Name it die ik zelf heel leuk vond zelf bezichtigen. Superleuk en makkelijk wanneer je dit soort dingen online kunt doen en is het dus van groot belang dat je een plek zoekt waar je deze service in je huis kunt laten aanleggen.Name it

Ik koos voor Anamur, een pittoresk plaatsje aan een helderblauwe oceaan waar in het voorjaar honderden zeeschildpadden hun eieren leggen, tegenover Anamur ligt Cyprus, de geboorteplaats van Aphrodite. Rondom Anamur is het land bezaaid met Citrus-boomgaarden en bananenplantages. Kortom, een rustige plaats met alle voorzieningen van de moderne wereld waar je lekker je leventje kunt leiden zoals jij dat wilt. Hier leerde ik voor een paar jaar terug Majid kennen, een turk die een aantal jaren in Nederland had gewoonte en daarna weer naar zijn land is teruggekeerd met zijn familie, hij heeft mij geholpen om een mooi stukje land te kunnen kopen en daarop mijn huis te kunnen bouwen, zonder de hulp van Majid zou het een heel stuk moeilijker zijn geweest. Het is dus belangrijk om niet met de eerste de beste makelaar in zee te gaan want dat zou nog wel eens mis kunnen lopen, en bereidt je ook voor op de tientallen kantoortjes die je zult moeten bezoeken voordat je toestemming krijgt om in Turkije een huis te mogen bouwen. Deze bezoeken brengen ook met zich mee dat je dikwijls geld op tafel zal moeten leggen om het voor elkaar te kunnen krijgen dat je toestemming krijgt.

Posted on